Het PraxisNetwerk team

Marina Van den Broeck, zaakvoerder

Toen ik vijf was zei men dat ik later advocaat zou worden. Ze bedoelden mijn taalvaardigheid. Uiteindelijk werd het pedagoge. Twaalf jaar werken op een begeleidingsdienst voor speciaal onderwijs maakte mij sterk betrokken op mensen. Het gaf mij ook de overtuiging dat werken op het niveau van de organisatie meer resultaat kon opleveren. Ik zocht in de literatuur kapstokken voor mijn ervaring met onderwijs- en begeleidingsprojecten, en wou deze inzichten delen met anderen. De stap naar opleiding en advies was een evidentie.

Nu zijn procesbegeleiding in teams en organisaties, communicatie, conflicthantering en –bemiddeling, en verandermanagement mijn voornaamste topics. Ik heb geen standaard-verhalen noch een truckendoos , ik maak er wel een punt van eer van dat mensen een inzicht krijgen in de vragen waarmee ze gekomen zijn. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg was dat niet enkel mijn deskundigheid opviel, maar dat het ook “gezellig” was in de groep.

En in alfabetische volgorde wat begrippen die mij passen : authenticiteit – biënnale in Venetië – houden van – goed is niet goed genoeg – musiceren – schoonheid – vrienden – oude port – zoontje – Zuid-Amerikaanse literatuur …

Joris Ghijsels, zaakvoerder

Hoe kan je arbeiders leren om mee te denken met het bedrijf? In mijn thesis Sociale Pedagogiek (KUL) heette dat ‘Emancipatorische vorming’. De literatuur die ik vond was breedsprakerig en geweldig omslachtig. De praktijk vond ik bij Colruyt.: het werd later mijn eerste werkgever. Ik leerde er wat leiding geven is, en hoe je een sterke bedrijfscultuur kan ontwikkelen. Ik hielp er ook een duizendtal medewerkers aanwerven.

Sinds 10 jaar heb ik voor het trainersvak gekozen: coaching, leidinggeven, omgaan met karakterverschillen en competentiemanagement zijn mijn thema’s. Nieuwe ontwikkelingen in het domein van gedragsverandering en didactiek volg ik op de voet. Bij organisatie-advies kijk ik liefst door een systeem-theoretische bril. Voor individuele coaching hou ik van een aanpak gesteund op de cognitieve gedragstherapie.

Om tot rust te komen ga ik graag mijn kilometertjes lopen, samen met mijn vrouw. Liefst van al pratend over lekker eten en drinken (voor na de training).

Frank Robberechts

Frank werkte vroeger in zijn opleidingen voor bedrijven jarenlang samen met heel wat acteurs. Nu kruipt hij zelf in de huid van medewerker, chef, vakbondsman, klant, sollicitant, enzovoort. Hij is het levend oefenmateriaal waarop een deelnemer de pas aangeleerde vaardigheden kan uitproberen – zonder risico op kleerscheuren.

Vanuit de rol van acteur geeft hij achteraf feedback over de effectiviteit van het getoonde gedrag. Frank weet wat een Praxis-trainer wil. En niet wil. En daarom is hij stilaan onze ‘huisacteur’ geworden.

 

Wat hebben we gemeenschappelijk?